Korte Verhalen

Red Light

Featured Image

Photobucket

Red Light

Nog even snel keek Manon naar haar email.
Ze had weer een mailtje van hem… Hij wilde afspreken dat was haar inmiddels wel duidelijk.
Ze trok een bh bandje recht en ging snel zitten achter haar pc om een antwoord terug te schrijven. Met een glimlach sloot ze haar pc af, deed de lichten uit van haar bureau en sloot het kantoorpand even later af.
Op de fiets in de regen ging ze snel op huis aan, onderweg nog snel wat boodschappen halend en straks thuis heerlijk onderuit op de bank.
Dat was wel nodig na een lange zware dag tussen haar collega’s en het eeuwige typewerk. Ze had weinig tijd om te daten want ze had zoveel te doen nml. Ze had al jaren geen vriend meer gehad en ondertussen taalde ze er ook niet meer zo naar. Het kon haar niet zoveel meer schelen, ze had het ook goed in haar uppie in haar knusse woning naast de stadsgracht.
Maar haar collega Maartje had laatst gezegd dat ze nodig eens moest gaan daten, voor ze het wist was ze een oude vrouw en het werd toch wel hoog tijd! Nu moest Manon dat beamen ze was al 45 jaar oud en ook al zag ze er nog erg goed uit, er waren toch beginnende tekenen van verval te bespeuren. En straks bleef ze echt over! Dat kon nml, zo zei ook Maartje waarschuwend, Maartje had via een datingsite wel een hele leuke vent aan de haak geslagen en het ging ook allemaal prima tussen die twee en Maartje gunde haar dat nu ook zo!
Ach en om het geld hoefde ze het niet te laten immers? Ze had genoeg aan haar maandelijkse loon, dat zeker niet weinig was en daar kon heus wel wat vanaf voor een lidmaatschap voor een dating site.
Dan maar een keertje niet uit eten bij een pizzeria, een dagje zelf koken kon ze toch nog wel?
Inmiddels verwend door het vele uit eten gaan, was ze dat misschien wel verleerd maar ook dat viel best mee.
En zo kreeg ze de ene na de andere mail van mannen, die haar wel zagen zitten. Zelf durfde ze het nog niet zo goed, om mannen aan te spreken op die site. Maar de berichten vielen vanzelf op haar schoot bij wijze van spreken. Dus ze hoefde er eigenlijk niets voor te doen. Maar Manon vond het allemaal best wel erg griezelig, maar ook wel spannend.
Een man sprak haar zeer aan, hij was voortvarender dan anderen, en overrompelde haar soms enorm met zijn humor en opmerkingen.
Hij zag er niet bepaald verkeerd uit, dus dat was een meevaller.
Thuisgekomen zat ze nog maar net op haar bank of de telefoon ging, ze nam op en besefte dat hij er inderdaad geen gras over liet groeien. Ze had hem net haar telefoonnummer gegeven via de dating site en hij belde haar nu al op. Zijn stem klonk heel prettig en vriendelijk, een warm stemgeluid, een man die haar aan het lachen maakte. Ja het begon nu wel te kriebelen. Ik bel je straks terug ik moet nog eten zei ze. Hij gaf zijn nummer aan haar en ze beloofde snel terug te bellen, na het eten.
Wat ze dus ook deed, Manon belde hem terug en ze spraken de hele nacht door. Het was een gesprek dat prettig aan deed. Hij zei geen onvertogen woord, het sprak Manon enorm aan en ze voelde zelfs wat vlindertjes in haar buik, voor deze toch nog onbekende man.
Maar goed, hij wilde afspreken en zij durfde eigenlijk nog niet zo goed.

Lees dit ook eens:  Het transfestival

Die dag, na een zeer korte nacht, sprak ze Maartje aan over dit geval en Maartje vond het een prima idee om af te spreken.
Spreek af bij een druk punt in de stad! Zei Maartje die inmiddels een doorgewinterde dating deskundige scheen te zijn.
Ga ervoor meid, misschien is hij wel de man van je leven!
DOEN!!!!!
Misschien trek je wel direct bij hem in, giegelde Maartje nog, die ondertussen alweer een smsje kreeg van haar nieuwe geliefde en verder geen oog meer had voor haar omgeving.
Manon stond nog in tweestrijd, maar ach ze zou de sprong maar wagen immers? Wat kon het voor kwaad?
Ze draaide zijn nummer en ze spraken af voor die avond.
Ze ging sneller naar huis dan anders, vrij afwezig was ze wel.
Te weinig slaap en een date in het vooruitzicht.
Thuis gekomen sprong ze direct onder de douche en zocht even later een leuk jurkje uit voor die avond.
Even later duwde ze haar blonde krullen nog even goed voor de spiegel, stifte haar lippen rood en trok een dunne zomerjas aan.
Hierna vertrok ze richting het stationsplein.
Voor het station hadden ze afgesproken nml.
Ze parkeerde haar fiets in de stalling, en liep richting het plein, waarbij ze goed oplette wie hij zou kunnen zijn en ja in de verste hoek stond hij bij een mooie zwarte auto. Hij zwaaide naar haar. Ze liep opgelucht naar hem toe, verzwikte bij haar enkel toen een van haar hakjes tussen een straatsteen bleef haken. En hoe dichter ze hem naderde bij de auto, hoe knapper hij leek te worden. Wat een knappe vent, dacht Manon, dit viel echt enorm mee zeg! Ze straalde haar lach naar hem, en eindelijk kwam ze aan bij de auto. Ze pakte zijn hand en hij keek haar vanonder zijn geloken oogleden aan. Dag schoonheid prevelde hij, vreemd hij had een accent, zijn donkere haar viel voor zijn ogen. Hij was echt erg knap, dacht Manon nog.
Opeens kreeg ze een doek voor haar mond en rook ze een vreemde geur, alles werd donker om haar heen.

Manon werd wakker met een bonkende hoofdpijn, ze lag naakt op een matras in een kleine kamer. Waar het vaag rook naar goedkope parfum.
Naast haar stond een opiumkit en moeizaam keek ze op naar het raam, waar vreemde letters voor het raam geplakt waren, het leek wel russisch?
De hoofdpijn was heftig, haar ogen deden zeer en ze legde haar hoofd weer neer op het matras, en het enige dat ze zag was het rood flikkerende licht voor het raam…
Photobucket
AngelWings

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken