Korte VerhalenVisionair

Inmiddels in Duckstad:

Featured Image

Inmiddels in Duckstad:

 

Dagobert was zo absurd rijk uiteraard dat hij benaderd was door de rijke neven van de gebroeders boef. Dat waren hele nette neven, die ook heel wat geld hadden. Natuurlijk waren zij vaak bijna beroofd door hun boevige neven, maar dat was hen duur komen te staan. Zij waren niet langer welkom bij hun familie.
Dagobert had op een dag wat teveel in zijn eendenwisky gekeken, en de rijke gebroeders stonden die dag toevallig voor zijn pakhuis. Dagobert opende de deuren van het pakhuis en liet hen binnen.
Ze kwamen met uiterst goede voorstellen, als Dagobert zou investeren in hun farmaceutische bedrijven. Dagobert stemde toe, want zijn triljoenen zouden zich gaan verdubbelen.
Verder hoefde hij er niets mee te maken te hebben, alles werd geregeld door de rijke neven gebroeders van de gebroeders boef.

Dagobert vond het prima, slapende rijk worden, wie wilde dat nou niet en slapende nog rijker worden al helemaal. Hij nam nog maar eens een duik in zijn enorme pakhuis met geld, om het te vieren.

 

Bewustzijn van de heb- en graaizucht. Hoeveel eeuwen bestaat dit al? Zelfs van voor onze jaartelling.
De gebroeders ‘’neef’’, zullen we maar zeggen, hadden echter snode plannen. Dat zat gewoon in de familie.

Het is #Dierendag! De Jonge Woudlopers trekken er vandaag op uit om de dieren in #Duckstad te verwennen! Doe je mee? #beestenboel…

Op een dag brak er een virus uit in Duckstad, nu gebeurde dat wel vaker, een eendengriep lag er elk jaar wel in het verschiet voor het dorp in de wintermaanden. Zo was dat ook nu het geval natuurlijk.
Maar ondanks dat de klachten wezen op een gewone duckgriep, was het ditmaal schijnbaar veel erger dan normaal. Overal in de kranten schreeuwden de koppen dat het ging om een heel naar nieuw virus! Een supereendenvirus!
De televisie bracht niets anders meer. En iedereen in Duckstad was in rep en roer.

Paniek overal.

Pamfletten op winkelramen, op deuren, van de bewoners in Duckstad.
Iedereen was bang en ze liepen met mondkapjes voor. Ze kwamen bijna niet meer buiten.
De gebroeders neef vonden het prachtig. Ze kochten bv mondkapjes om ze te verkopen in Duckstad, en kochten een aantal dure DuckBMW’s. En openden weer een farmaceutische fabriek buiten Duckstad.

Op een dag besloten zij dat niemand meer naar buiten mocht en binnen moest blijven en diegene die nog naar buiten ging werd gelijk opgepakt door de politie van Duckstad.
Duckstadbewoners die niet wisten dat ze ziek waren, werden gemeten met een thermometer, en plots schenen zij dan ook dat virus te hebben. Ze werden hardhandig opgepakt en in een kelder onder het Duckstad ziekenhuis verstopt.
De gebroeders neef vonden het prachtig om te zien, hoeveel macht zij hadden, de hele stad lag namelijk plat. Ze lachten zich een kriek.

Lees dit ook eens:  Nachtelijk bezoek

Natuurlijk was het weer Ome Donald die er het zijne van dacht, samen met de neefjes ging hij op onderzoek uit en ontdekte dat Dagobert samenwerkte met de rijke gebroeders neef en dat er sinds die tijd plots dat zg. vreemde virus was uitgebroken.

BHARTIY SHIKSHA | भारतीय शिक्षा: FOREIGN POLICY-विदेश नीति

Maar de Duckstadbewoners die het virus hadden, hadden gewoon de Duckgriep!
Maar dat wisten zij allemaal niet, ze geloofden de leugens die verteld werden overal.
Donald ging met zijn neefjes naar het grote kasteel van de rijke gebroeders neef.

GRATIS De Duck Quiz is de allerleukste quiz van Duckstad en omstreken! Download hem voor de iPad en ontdek of je net zo slim bent als Willie Wortel. De vragen gaan over de wereld om je heen, Disney en...
En daar hoorden zij toevallig onder een openstaand raam van de plannen van de rijke gebroeders neef.
Ze wilden een fake vaccinatie verkopen in Duckstad!
Die vaccinatie zou heel veel geld kosten en was te duur voor velen, maar dat kon de rijke gebroeders neef niets schelen natuurlijk.
De rijken konden de vaccinatie betalen, dat deden zij dan ook grif. De arme bewoners van Duckstad verkochten van alles van enigerlei waarde en konden zo een vaccin betalen.
Maar gelukkig redde Donald met zijn neefjes de inwoners van het bedrog van Duckstad en vertelde dat ze bedrogen werden want er was helemaal geen nieuw virus, het was gewoon griep!
De rijke gebroeders neef werden achter de tralies gezet, en hun neven lachten hen hard uit.
Duckstad was gered van het bedrog.
Dagobert mocht ook geen eendenwhisky meer drinken van Oom Donald en zijn neefjes.
En ze hadden groot gelijk.

(Geschreven op 27 feb 2020 )

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de hosting van de website te ondersteunen