Korte Verhalen

Spiderwoman

Featured Image

Photobucket

De wind waaide zwoel een zomeravond in aantocht.

De geuren verrieden een goede kok of kokkin in de buurt. Heerlijke oosterse geuren, dreven over de straten. Menno kwam net uit zijn werk en zijn maag knorde intens. Hij duwde zijn blonde lange haren achterover. Wat had hij te eten een pizza uit een stuk karton.

Hij baalde intens. Het was al zeven uur geweest en om nu nog iets te gaan koken zag hij niet zitten na de drukke dag die achter hem lag. Hij moest nog werk afmaken, thuisgekomen gooide hij de pizza in de oven en deed de laptop aan. Het was een mooie man, net 35, maar hij had iets aantrekkelijks en toch was hij altijd bezig met zijn werk. Zijn werk was zijn leven, veel tijd had hij niet voor sociale contacten. In de keuken rinkelde zijn oven dat het tijd was om de pizza eruit te halen. Hij liep met zijn glas sherry in zijn hand de keuken in en keek plots bevreemd naar een hoek van zijn keukentje. In die hoek hing een grijze schaduw. Wat was dat? Hij deed het grote licht aan, om beter te kunnen waarnemen, en tot zijn afgrijzen zag hij dat er een groot spinnenweb, geweven hing in de hoek van zijn keuken. Hij was niet dol op spinnen. Had de schoonmaakster dat web dan niet gezien?

Photobucket

Met een stuk papier haalde hij het ongedierte uit het web. Hij plette het, voor hij het in zijn toilet gooide en doorspoelde. Brr hij rilde even, en ging terug zijn woonkamer in om zijn pizza te eten. Om daarna weer verder te gaan met zijn werk. Menno voelde zich erg vermoeid en vertrok al snel richting zijn bed. En hij viel in een intens diepe slaap. De rest van die week verliep voorspoedig qua werk en het weekend ging hij op bezoek bij zijn zuster die in Brabant woonde. Menno sloot zijn voordeur, en liep richting zijn auto. Onderweg in de tuin zag hij vele spinnenwebben. Hij rilde weer even, hij hield niet van spinnen. vreemd zoveel spinnen plotseling in zijn tuin? Onderweg in zijn auto vond hij wederom een kleine spin, welke hij naar buiten gooide. Bah,… ook dat nog in zijn auto! ”Invasie”, mompelde hij.

Die zondagavond ging hij, na een geslaagd weekend, weer op huis aan, en aangekomen bij zijn voordeur zag hij nog meer spinnenwebben. Walgelijk,… hij zou morgen eens bellen met de gemeente. Menno dook onder de webben door richting voordeur en opende de deur met moeite. Naast zijn slot, zat ook een dikke kruisspin. Hij duwde de spin op de grond en trapte er op. Maar dacht er verder niet over na.

Hij werd maandag morgen wakker in een waas van warmte en dromen. Hij kon zijn ogen nauwelijks openen. Hij had het warm en was zo dorstig. Hij snakte naar water, hij stond wankelend op, en zwalkte naar de badkamer en nam flinke teugen water. Hij ging direct onder de douche staan, afspoelen, water, frisheid, het was erg warm buiten, nu al!

Verfrist ging Menno naar beneden, en hij wreef eens door zijn blonde lokken, zo een plak brood, kaas, hij opende zijn koelkast en verdomd…langs de rand gleed wederom een spin naar beneden aan een draadje. Godverre…mopperde Menno. Hij vloekte en tierde, dit was niet normaal meer?! Hij keek zijn tuin in en zag overal webben hangen, enorm veel webben. Abnormaal veel webben en spinnen die ijverig weefden. Menno zocht het nr van de ongedierteverdelgingsdienst en maakte een afspraak. Dit was niet normaal. Op zijn werk vertelde hij over de grote aantallen spinnen in en om zijn huis. Men lachte wat en maakte opmerkingen over warme zomers, nesten en spinneneitjes. Menno nam de volgende dag een middagje vrij van zijn werk. De spinnen zouden die dag verwijderd worden uit zijn tuin en huis. Het was echt niet normaal meer zoveel er waren. De schoonmaakster Nancy zou ook komen die middag om te helpen met verwijderen van het ongedierte, ze kwam van oorsprong uit Mexico, en ze was niet bang voor spinnen. Gelukkig maar glimlachte Menno tegen haar. Ze knipoogde naar hem, wij maken alles schoon meneer. Ze was best aardig vond Menno, ze was nog jong en best leuk om te zien, hij betaalde haar vreselijk weinig dat wist hij wel maar ach? Ze zei ook niets en vond het prima…

Lees dit ook eens:  Het wereldse ''sprookje''...

Photobucket

 

De tuin werd ontdaan van spinnen en webben en het huis ook want in elke hoek leek wel een spinnenweb te hangen en dat in zeer korte tijd. Nancy verontschuldigde zich bij Menno, Vorige week niet gezien meneer! Echt niet! Nee, knikte Menno hij geloofde haar wel.

Ze glimlachte naar hem liefjes met haar bruine oogjes. Haar lange zwarte haren gleden over haar schouders alsof het zijde was. Glanzende pracht. Menno had haar nooit zo bekeken! In zijn kruis begon iets op te leven wat hij lange tijd was vergeten. Jij getrouwd Nancy? Vroeg hij ongeinteresseerd. Nee ikke nie getrouwd, ik wone hier met mijn moeder. Ik werken en mijn moeder helpen leven hier in niederland. Ze glimlachte weer.

De dag verliep soepel, en Menno viel gerust in slaap die nacht. Maar hij droomde de meest vreselijke dingen. Invasies van spinnen betraden zijn huis. Ze begonnen aan hem te vreten, hij gilde het uit, badend in het zweet werd hij wakker. Het was zo warm in huis! Hij gooide ramen open en probeerde weer in slaap te komen, het was drie uur snachts. Hierna droomde hij weer griezelig over vliegen die zijn huis bestormden, en maden die onder zijn huid vandaan kropen. Vreselijk hij gilde weer die nacht en toen hij wakker werd, was zijn bed nat van het zweet. Hij ging douchen om 5 uur die nacht, afspoelen, water, frisheid, maar slapen kon hij niet meer. Die dag was een vreselijke dag!

Vermoeid kwam hij thuis, weer rook hij verleidelijke oosterse¿ geuren in zijn straat. Wie kookte toch zo zalig? Hij had intense honger en was zo moe.

Die nacht werd hij weer wakker na vele nachtmerries over maden, vliegen en spinnen. De hele week werd hij geplaagd door de enge dromen en werd hij snachts meermalen wakker. De week erna bleef hij een dag thuis, de dag dat Nancy bij hem kwam schoonmaken. Ook dat nog dacht hij, hij draaide zich nog maals om in zijn bed. Nancy schrok toen ze hem waarnam in zijn bed. Oh meneer ik wist nie dat u thuis was ja? Ik wist het niet meneer. Geeft niet zei Menno, de wallen onder zijn ogen verrieden zijn vermoeidheid. Nancy keek hem aan, wat is er meneer gebeurd? Wat is er gebeurd met u? U ziek? Hij klopte op zijn bed, kom zitten Nanc… dat klonk prettig Nanc…

Hij vertelde over zijn nachtmerries, dat hij al een week niet kon slapen. Nancy glimlachte, ik begrijp! Ik weet wat is! Ze vertelde hem over verstoorde natuurgeesten die weggedreven waren uit hun terratorium. Dat de spinnengeesten hem dwars zaten. Ik kom zo terug meneer! Haar lange zwarte paardestaart dwarrelde achter haar aan, toen ze vertrok. Menno voelde zich plots eenzaam, iets dat hij jaren niet ervaren had. Hij voelde zich even als een klein kind die zijn moeder miste. Absurd immers. Maar ze kwam zo terug trooste hij zichzelf. Hij ging eens lekker liggen in zijn grote bed. Heerlijk bed, groot, voor hem alleen of…? Hij dacht na over Nancy, waarom had hij nooit gezien hoe mooi ze was? Hij hoorde de voordeur opengaan en iemand neurieen. Nancy liep het huis door en Menno rook een vreemde geur. Ze kwam de trap op, met wierook, zingend ging ze naast hem zitten op zijn bed. Zo meneer ik heb iets gedaan om u te verlossen van uw nare dromen. Het wierookje zette ze op zijn nachtkastje. Ze pakte haar tas, ik denk zei ze, en ze glimlachte haar witte lach vol uit tegen hem. Haar ogen glommen prachtig, donker en … Menno rilde even…

Ik heb hier wat te eten voor u. Ik woon dichtbij, ik dacht u heeft vast wel honger! Of niet? Ze legde een pakje zilverfolie papier naast hem neer op zijn dekbed. Hij rook, hij rook de zalige oosterse geur op zijn bed. Hij trok haar in zijn armen en kuste haar. Ze kuste hem wild terug. Oh meneer…oh…

Menno was niet langer alleen in dromen en nachtmerries en had een lieve vriendin Nancy. En ze kon Goddelijk koken.

©Angelwings

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken