Korte VerhalenVisionair

Met 2 maten wordt niet gemeten

Featured Image

Met 2 maten wordt niet gemeten
De telefoon ging in het koninklijk paleis.

Prins Willem Alexander nam op: “Hallo,… met Willem”?

‘Dag, Prins Willem Alexander van Oranje Nassau, u spreekt met de kinderbescherming’.

‘Hoe bedoeld u’, lachte Willem. En ‘Pardon’?zei hij nogmaals verbaast.

‘Beste Prins Willem A.V.O.N’.

‘Het is ons ter ore gekomen dat uw kinderen nogal stevig gebouwd zijn? En dat is een slechte zaak’.

‘Pardon,…’ stamelde prins Willem A.V.O.N. wederom.

Verbaast keek hij naar de hoorn van de telefoon, alsof het ging om een slechte grap. Wat was dit?

‘Eten uw dochters vaak snacks en patat en snoepen zij veel? Prins Willem Alexander van A.V.O.N?’

Ehm, nee nooit eigenlijk en als we dat eten bakt mijn vrouw Prinses Maxima nml zelf opperdoezen, gesneden in patatjes en dat wordt gebakken in vreselijk dure pure olijfolie, helemaal uit Italië hier naar toe gevlogen met het koninklijke vliegtuigje, en dat wordt gebakken, in onze superdeluxe frituurpan! De frituur pan koste ons een vermogen nml. wel 3000 euro’! Het was even stil aan de lijn,..”Maar dan heb je ook wat”, lachte de prins door de hoorn.

“Hm, dat geloven wij allemaal best wel, maar alsnog in de kader van de kindertjes in Nederland die te dik zijn, moet u het voorbeeld stellen en dit kan gewoon niet, wij hebben ernstige zorgen over uw kindertjes Prins Willem A.V.O.N”. De dame aan de lijn kuchte even, en ging verder,’ en uw kinderen zitten op teveel sport en activiteiten’, ze hebben geen normaal en doorsnee leven, en u werkt beiden veels te hard in onze ogen’.
“wat gaan we nu krijgen, mevrouw, ik ben de baas van dit land”? Willem werd enorm boos over deze onzin. “Is het dan nooit goed, er zijn zoveel kinderen die niet eens op sport zitten in dit land, of op pianoles of vioolles”? We mogen blij zijn dat onze kinderen dit wel mogen meemaken, waar heeft u het in vredesnaam over mevrouw”?

‘ Tjah dat klopt’, zei de mevrouw aan de lijn, ‘veel kinderen kunnen dat niet meer doen, dankzij die vervelende euro, maar ook die kindertjes halen wij bij de ouders weg hoor, we plaatsen ze in fijne nieuwe gezinnen, waar zij alles meemaken, wat goed voor hun toekomst is”.

“Wij zijn tot de conclusie gekomen dat uw kindertjes uit huis geplaatst gaan worden, het is niet anders en u mag dan wel prins zijn van Nederland, maar we gaan geen onderscheid maken uiteraard”. “Dat begrijpt u toch ook wel, of niet”?
Prins Willem was woedend, witheet, hij wilde de dame wel door de telefoondraad heensleuren, niemand kwam aan zijn kindertjes, niemand! Waren ze gek geworden, wat was dit voor een rare wet en hoezo te stevig gebouwde kindertjes, ze waren toch gezond?
En die ene keer in de week, op woensdag middag patat, was toch ook niks mis mee?
En af en toe een gebakje in het weekend? En een keer een snoepje als papa hard moest werken en mama ook even geen tijd had omdat ze een lintje moest doorknippen?
Dat gaf toch allemaal niets, ze hadden alles wat hun hartjes begeerden en ja daar moest je als ouders wel iets voor doen en laten, maar dan nog?
Dit was bespottelijk.

Lees dit ook eens:  Orka dames

‘Mevrouw u bent bespottelijk bezig’, zijn stem kneep af, en schoot omhoog, ‘wie denkt u wel niet wie u voor zich heeft’?

‘Prins Willem A.V.O.N ik zal dit even noteren, momentje, “ouder werkt niet mee”, mompelde ze aan de telefoon.
“schrijft u dit nu OP”, schreeuwde Prins Willem A.V.O.N. door de hoorn.

“Agressiviteit”, mompelde ze verder, ze noteerde van alles. ‘Jazeker, noteer ik alles, we maken ons echt ernstige zorgen’. “WIE MAAKT ZICH HIER ZORGEN, WIE ZIJN WE”? schreeuwde de prins weer door de hoorn.
“Wij natuurlijk, Prins Willem A.V.O.N, wij van de kinderbescherming natuurlijk’.
“Maar u praat tegen mij, u bent alleen en, hoe kan dit”.
“Niveau is lager dan doorsnee Nederlanders, mompelde de dame weer, “begripvermogen is onvoldoende. “BENT U HELEMAAL GEK GEWORDEN MEVROUW, SMERIG ROTMENS, LAAT ONS MET RUST”, riep Willem wanhopig uit.
“Hm, ik zei al ouder werkt niet mee, is agressief, begint te schelden en snapt niet veel”.
“Wij komen binnenkort uw kinderen uit uw paleis halen, bereid u zich maar alvast voor, dan kunt u eindelijk veel werken en uw vrouw komt ook eens tot haarzelf en de kindertjes krijgen een fantastich nieuw gezin. Helaas kunnen wij ze niet gezamenlijk plaatsen dat zou een beetje te druk worden allemaal voor een nieuw gezin, maar dat komt allemaal in orde”, zei de dame aan de telefoon.

“Maar met wie moeten we dan patatjes eten op woensdagmiddag, uit onze dure frituurpan”, mompelde Prins Willem A.V.O.N, hij hing de telefoon op, en viel wanhopig neder in zijn echt Italiaanse leren fauteuil, helemaal uit Italië naar Nederland gevlogen met het koninklijke vliegtoestel.

©AngelWings

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de hosting van de website te ondersteunen