Kerstverhalen

Kerst en de overbuurvrouw

Featured Image

Kerstmis

(Met natuurlijk een zelfgemaakte vage tekening online…omdat het kan! 😛 )

Het was kerst, de eerste kerstdag dat jaar.
Morgen nog een dag en dan was het weer voorbij. Ruud keek eens naar buiten door zijn raam, de straat lag er stil en verlaten bij.
De regen viel druilerig naar beneden langs de ramen. Niks geen witte kerst, alsof dat moest? Hij had het bijna nooit meegemaakt. En verder was er dus niets te beleven, iedereen zat natuurlijk gezellig samen binnen, te gourmetten o.i.d, of een rollade naar binnen te werken.
Ruud snoof nog maar eens de geur op van zijn kippetje die in de oven stond te braden, dat rook wel goed.
Daar had hij voor twee dagen wel genoeg aan in zijn alleentje.
Een boompje had hij ook al jaren niet meer. Nadat zijn nepkerstboom ging uitvallen hield hij het maar voor gezien, als zelfs een nepboom al ging afvallen, waar moest het dan nog heen in deze wereld. Nu waren ook bijna al zijn kerstballen gesneuveld in jaren tijd, dus nieuwe kopen ach, de onzin. De verlichting uit elkaar prutsen vond hij ook al niets. En toen dat ook de geest gaf, was het ook wel over voor Ruud.
Het hoefde niet meer zo nodig allemaal, hij was 62 en vond het wel goed zo.
Zijn kerstpakket was ook elk jaar al minder en minder geworden. Waar hij vroeger een flinke doos in ontvangst mocht krijgen van het bedrijf, was het dit jaar een flesje goedkope wijn geworden met een kerstkrans. Ruud streek eens door zijn grijze kuif en ging aan het tafeltje bij het raam zitten. Zou hij dan toch maar een slokje nemen van die troep wijn?
Roderick de rode kater lag op de andere stoel voor het raam te ronken in een diepe onschuldige kattenslaap. Het was behaaglijk warm in het huisje, genietend alsnog zat Ruud daar aan zijn wijntje en las hij een boek. Getrouwd was hij nooit, dat was er nooit van gekomen namelijk. Veel familie had hij ook al niet of niet meer. Niemand die aan hem dacht op dit soort dagen, wanneer wel eigenlijk?
Ruud vond het wel best zo. Even later at hij zijn kippetje en deelde het samen met zijn kat. De magnetron patatjes waren best te eten en de appelmoes smaakt hem ook goed, de doperwten vond hij niet geweldig, dus de meeste liet hij maar op zijn bord liggen.
En daar zat Ruud voor het raam te knikkebollen na de maaltijd.
Langzaamaan viel hij in een diepe droomloze slaap.

Lees dit ook eens:  Hans en Grietje met Kerst

Hij werd plots wakker, doordat er op zijn raam geklopt werd.
Ruud keek naar buiten en zag een vrouw staan, ze zwaaide enthousiast naar hem, ‘’Hallo’’, vormden haar lippen. Het was de nieuwe overbuurvrouw.
Ruud stommelde naar de voordeur en opende deze.
‘’Dag buurman’’, zei de vrouw opgewekt. “ Kijk ik dacht zo hé, dat u ook allenig was en ik ook met deze dagen, dat doe je toch geen mens aan wel?’’.

Ze glimlachte vriendelijk naar hem, het was een stevige struise dame, met blonde opgestoken haren die overal tussenuit uitpiekten, ze had nog een wit schort voor, op haar lange donkergrijze jurk.
Ze had leuke grappige ogen, met lange wimpers. Ruud glimlachte ook maar eens naar haar.
‘’Dag, dag,  wat een verrassing buurvrouw! Kom er toch in’’.
“Nou buurman ik dacht zo hé, dat u bij mij kon komen eten, en ik heb nog een lekker drankje staan enzo en, nou u lijkt me erg aardig buurman en waarom ook niet?’’ Zenuwachtig streek ze over haar schort met haar handen. Ruud zei maar niet dat hij al gegeten had. Oh nee deze kans was er één uit duizenden dat begreep hij wel. Samen staken ze even later de straat over en hij stapte binnen in een wereld vol kerstgedachten, twee kerstbomen volledig versierd, verlichting en kaarsjes, kerststukjes op tafeltjes, het was één grote warme sfeer van kerst. Even later zaten ze gezamenlijk aan een eettafel, met kerstservetten en waxinelichtjes in allerlei potjes en schaaltjes rondom hen. Kerstmuziek schalde uit de boxen, en Ruud ervoer voor het eerst een echte kerst, met een intens leuke en gezellige vrouw. Ze konden het zelfs erg goed met elkaar vinden.
Ze woonden al samen voor het oud en nieuw jaar begonnen was.
Ze leefden toch nog een flink aantal jaren in goede gezondheid met elkaar samen en waren dol op elkaar. Gelukkig dat de buurvrouw de stoute schoenen aangetrokken had die eerste kerstdag. Wat als ze dat niet gedaan had, dan hadden beiden misschien nog jarenlang alleen kerst moeten vieren.
Zo zie je maar…

©AngelWings

Voor nog meer AngelWings kerstverhalen:

 

Kerstverhalen

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Back to top button