Korte Verhalen

Huisvrouwen?

Featured Image

Huisvrouwen?

Laura was een doorsnee vrouwtje, niet knap, ook niet lelijk, ze had de zorg voor haar 3 kinderen, waarvan inmiddels de jongste ook al naar school was.

En daar zat ze dan, te niksen de hele dag, hoewel niksen dat nu ook weer niet maar, ze verveelde zich enorm, geen luiers meer om te verschonen, geen babysnoetjes afvegen, geen speelgoed waar de hele dag haar benen over brak. Geen gegil en geroep om mama de hele dag door. Nee, dat kwam pas na schooltijd weer, en ondertussen was Laura de wanhoop nabij!Wat kon ze nu toch doen in haar vrije tijd?

Bij de supermarkt vond Laura een oproepje voor een schoonmaakster en dat leek haar wel wat. Opgetogen ging ze aan het werk bij andere mensen in huis.

Zodoende had ze een extraatje en haar man vond het allemaal best.

Zo kon hij weer wat meer uitgeven op zijn kroegavondje op de vrijdag, en een rondje extra konden zijn maten prima waarderen.

Laura kreeg de smaak te pakken en ze begon met meerdere werkhuisjes en elke dag ging zij opgewekt aan de slag bij anderen.

Ze werkte zich helemaal ondersteboven maar ach, ze had weer wat extra’s en kon die dure jas kopen, en die dure make-up spullen waren toch ook wel een luxe zeg.

Die chique enkellaarsjes leken haar ook wel wat, dat was een weekje ertegenaan en ze had ze al aan haar voetjes..

Heerlijk Laura genoot enorm.

Ze ging weer eens naar de kapper, dat kon nu!

Ze kocht wat leuke dingen voor de kindertjes die er ook al zo blij om waren dat mama wat werkte.

Lees dit ook eens:  Romantiek in de kasteelromans? Echt niet dus.

Laura veranderde van een saaie huisvrouw in een chique dame, met haar dure jas en dure schoenen, haar opgeplakte nagels, en haar hairextensions, ze leek wel tien jaar jonger.

Haar man vond het niks niet erg…in bed was Laura weer als een jonge puber en het kwam hun relatie ten goede.

Alleen Laura’s eigen huishouden werd een grote zwijnenstal want ja de hele dag bij anderen schoonmaken dan wil je thuis wel eens even bijkomen nietwaar!

Zodoende mopperde manlief wel eens op zijn vrouwtje die de kantjes erbij af liep…

Dus dan trok manlief zelf de stofzuiger maar uit de kast en begon de boel te zuigen, want Laura zei dan steevast, Sorry ik heb hard gewerkt en jij geniet er toch ook van?

En ja manlief vond die nieuwe gereedschapsset toch wel erg lief en mooi en handig dus..

Op een dag kwam het zover dat manlief verzuchte dat ze maar eens een werkster moesten nemen.

Nu dat leek laura een zeer goed plan!

Ze had nu immers een baan en een luxe leventje en daar hoorde uiteraard ook een werkster bij.

De buren wisten niet beter of Laura had een goede baan gekregen, wat ze deed vertelde Laura natuurlijk niet want schoonmaken was in ogen van velen nogal wat mensonwaardig.

Zodoende was Laura maar wat trots op haar werkster die haar huishouden kwam doen!

Alleen bij binnenkomst was het wel even schrikken toen ze een van haar “bazinnen” aan de deur zag staan, maar toen bleek dat deze ‘bazin’ net als zij, ook hetzelfde vaandel hoog wilde houden. Glimlachten ze maar eens eensgezind naar elkaar.

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Bekijk ook
Close
Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline