Korte Verhalen

De voodoo kip

Featured Image

De voodoo kip

De regendruppels sloegen in haar gezicht, en haar lange rode haren hingen als natte slierten op haar rug. Doorweekt was ze op deze hete zomerse dag, toen ineens het onweer uitbrak.
Gevaarlijk was het zeker en Lisa was best angstig voor onweer. Eindelijk daar was de fietstunnel en daar zou ze onder gaan schuilen. Meerdere mensen stonden daar onder de tunnel te schuilen, velen al druipend nat van de plotselinge stortvloed. Lisa gilde af en toe bij een flinke inslag van de bliksem nabij. Ze schaamde zich wel een beetje voor de mensen die daar stonden, maar ze keken haar begrijpend aan. Lisa keek nog even in haar schooltas of het speciale het water wel overleeft had, maar dat was gelukkig nog steeds droog.
Misschien zou het niet zo goed werken als het nat werd bedacht Lisa. Ze voelde de kippenveertjes droog en wel, in het papier zitten. Vanavond zou ze het plaatsen in de tuin van haar buren.
Zouden ze beseffen wat het was?
Vast niet, want het waren zulke domme mensen die altijd lawaai en ruzie maakten.  Elke dag hadden ze last van ze. Niemand deed er iets aan natuurlijk en als je er iets van zei dan kreeg je dreigementen naar je hoofd geslingerd waar de honden geen brood van lusten. Dit zou ze leren, Lisa had het laten maken bij een Antilliaanse priesteres de tante van een schoolvriendinnetje. Die wisten er wel raad mee nml.  Lisa had er het volste vertrouwen in dat het goed zou komen en ze hoopte maar dat de buren snel zouden verhuizen hierna.
De kip zou ze aan hun schutting hangen, samen met het rode touw en de lap met kippenbloed.
Naast Lisa stond plots een kleine Indische vrouw, die naar haar keek. Ze klapte haar paraplu dicht en ging dichtbij Lisa staan. Ze knipoogde vriendelijk en zei iets dat Lisa niet kon verstaan. Lisa leunde wat voorover haar fietsstuur richting de oudere dame en vroeg, ‘’wat zegt u’’?
“Ik denk dat ik weet, wat ik niet mag weten” zei de dame geheimzinnig.
‘’Hoe bedoelt u dat”, vroeg Lisa geschrokken. Had de dame misschien wat gezien daarnet? Het was een schattig oud dametje met lieve bruine ogen.
“Meisje, meisje ik voel dingen weet je”. Nieuwsgierig maar ook geschrokken keek Lisa naar de oudere dame. “Ja, ja ik weet dat hoor” zei de dame met een licht Indisch accent, ze schudde haar hoofd.
“Ach kind als je toch eens wist, en weet had van het kwaad in alles, dan zou je dat snel weggooien geloof mij maar”. Met haar hoofd schuin keek ze Lisa aan, “ Begrijp me goed, ik vind jou een aardig meisje en ik wil niet dat jou wat overkomt. Als je dit gaat doen zal dit jou ook raken”. Geschokt keek Lisa naar de vrouw, ‘’Maar hoe weet u dat’’? De vrouw glimlachte en zei:
“Meisje mijn gevoel brengt mij de waarheid omdat ik mijzelf zuiver wist te houden in een boze wereld”. Behoudt altijd de eer aan jezelf, maak je niet druk en stuur liefde zoveel als je wilt, want liefde is gratis, haat daarentegen is slecht en blijft altijd bij je hangen in je aura bv”.
De dame klopte Lisa op haar hand, “Geloof me kind, dit soort dingen keren terug bij jezelf, en dan wat? Wat als je ouders wat overkomt of je broertje of zusje als je die hebt? Dat wil je toch niet?”
Lisa knikte van Nee. Nee natuurlijk niet hoezo kon dat dan?
Blijkbaar wel.
‘’Hoe kan ik liefde sturen naar nare mensen’’?
De oudere dame knikte weer vriendelijk en wijs.
“Geloof mij als je loslaat kun je liefde sturen zoveel als zij nodig hebben, want zij komen tekort en omdat jij meegaat in hun energie, jij straks ook, doe dat niet dat is zonde voor jouw leven en geluk, dat zijn die mensen niet waard!”.

Lees dit ook eens:  Als Rutte en Kasja in de Oekraïne gaan vechten beseffen ze…

“Als jij het kwaad met kwaad gaat vergelden verlies jij je zuiverheid, en daarna begint de ellende in het leven, kijk om je heen al die mensen hebben dat gedaan ooit”, de dame wees wat vaag in het rond onder die tunnel.
“ Stuur liefde, geloof mij maar, dat zal beter gaan werken en dan zoeken zij anderen die zij lastig gaan vallen”… “Maar hoe weet u dat allemaal” riep Lisa uit.
De regen was gestopt en de mensen stapten op hun fiets of brommers om verder te gaan.
Lisa was de laatste die weg wilde fietsen, de oudere dame klopte op haar schouder en zei;

“Het ga je goed kind en denk er over na”. Ze zwaaide goedendag.
Lisa was verbaast en wist er nog net een “ dag” uit te brengen voor de oude dame.
Zo raar dit. Ze keek nog eens achterom en de dame was er niet meer. Ze was weg!?
Lisa keerde haar fiets en fietste achter de oudere dame aan, maar nergens zag zij de oude vrouw nog lopen. Hoe kon dit toch?
Geschrokken fietste ze even later naar huis maar onderweg stopte ze toch even en haalde ze de voodoo kip uit haar fietstas en gooide de kip in een sloot ergens.
Zo daar was ze vanaf.
Stel dat het zich zou keren tegen haar of haar familie, nee, dat wilde Lisa niet en zo onschuldig was het blijkbaar niet. Wat gij niet wilt dat U geschiedt doe dat ook een ander niet!
Ze ging het over de boeg van de liefde gooien, misschien dat dat werkte, maar voodoo, daar begon ze toch maar niet aan. Zo raar dat de oude vrouw ook ineens verdwenen was.
Een harde bliksem sloeg ineens in, op de sloot waar zij de kip in had gegooid.
Lisa gilde en  fietste nog sneller naar huis dan ooit tevoren.

 

Laat meer zien

Gerelateerde verhalen

Bekijk ook
Close
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de hosting van de website te ondersteunen